Nämndemansgården

Frihet från beroende

Certifierade enligt ISO 9001:2015

Gamla i Gården

NÄR LIVET STÅR PÅ TOPP Kan livet verkligen krascha när det verkar stå på topp?!?

De var båda toppolitiker, Kristina Axén Olin och Tomas Rudin. Kristina ville visa att det gick att vara den toppolitikern hon var samtidigt som hon var ensamstående mamma. Hon ville vara den bästa chefen och den bästa ledaren och hennes tanke var att sitta kvar på posten som moderat borgarråd i 12 år Så blev det inte!

Hon fick betala ett högt pris och blev ett offer för sin egen hälsa. Efter ett halvårs vånda bestämde hon sig för att ta timeout och delta i en behandling på Nämndemansgården.

Tomas Rudin var tredje namnet på socialdemokraternas lista inför valet 2014 och en av de mest kända politikerna i Stockholms stadshus. För Tomas var politiken själva livet!

Det slog ner som en bomb då han avslöjades som whisky-tjuv på Systembolaget i Farsta. Varför stjäl man en flaska whisky som man mycket väl kan betala för?

Tomas trodde att han hade kontroll på sitt drickande men efter den här händelsen blev han sjukskriven. Samtidigt tog han beslutet att söka hjälp för sina alkoholproblem. Hur konstigt det än låter, blev detta just hans räddning.

Nu är denna politiska duo ute och talar om alkohol- och drogmissbruk för att kunna hjälpa andra att reflektera över sina eventuella problem.

De tror även att de är en fördel att de är en röd och en blå som åker ut och talar då just partisystemen ofta är väldigt slutna och det är känsligt att ta upp frågor om personliga tillkortakommanden.

Nu har vi i Gamla i Gården fått förmånen att lyssna till denna duo vilket vi är otroligt glada för. De ställer sig på scenen 13.30.

Antalet platser är begränsade! 

Välkomna till GiG:s vårmöte, lördagen den 13 maj 
Frukost från kl 9.00

 Läs mer om Gamla i Gården

 

Visa från

till

 • 19 januari 2018

  Nämndemansgården söker två Affärsområdeschefer som vill göra avtryck!

  Nämndemansgården i Sverige AB arbetar med att minska konsekvenserna av riskbruk och beroende av alkohol, droger eller spel i samhället, i ar...

  Läs hela artikeln

 • 18 januari 2018

  Välkommen att träffa oss på HR-dagarna i Malmö 19 januari

  Välkommen att träffa oss på HR-dagarna i Malmö 19 januari Nu på fredag finner ni oss på mässan i Malmö och där ni även får chansen att lyss...

  Läs hela artikeln

 • 29 december 2017

  Spelberoendes rätt till behandling & stöd via sjukvården 2018

  Från och med 1 januari 2018 blir kommuner och landsting skyldiga att förebygga och erbjuda stöd och behandling till personer med spelberoend...

  Läs hela artikeln

 • 29 december 2017

  Summering 2017 - ett motiverande år

  Nytt År och vi vill tacka för ett underbart arbete tillsammans med medarbetare, kunder och kliente under årets gång! Under 2018 kommer mycke...

  Läs hela artikeln

 • 21 december 2017

  Vi fortsätter vårt samarbete med Ersta Sköndal Högskola – Är du intresserad?

  Mycket forskning pekar på relationers betydelse i arbetet med personer med alkohol-/drogberoende och annan psykisk ohälsa. Nämndemansgården ...

  Läs hela artikeln

 • 22 november 2017

  Sista HR-dagarna för 2017 nu på fredag i Göteborg – Kom & träffa oss

  Kom förbi vår monter eller lyssna till vår talare Thomas Lundblad som kommer beröra ämnet hur man bör agera vid beroende på arbetsplatsen!

  Läs hela artikeln